El Projecte Tor manté el seu propi repositori de paquets Debian. Com que Debian proporciona la versió LTS de Tor, és possible que això no sempre us proporcioni la darrera versió estable de Tor. Per tant, es recomana instal·lar tor des del nostre repositori.

A continuació s'explica com podeu habilitar el repositori de paquets de Tor a les distribucions basades en Debian:

Nota: El símbol # es refereix a executar el codi com a root. Això vol dir que hauríeu de tenir accés a un compte d'usuari amb privilegis d'administració del sistema, és a dir, el vostre usuari hauria d'estar al grup sudo.

Requisit previ: Verifiqueu l'arquitectura de la CPU

El repositori de paquets ofereix binaris amd64, arm64 i i386. Comproveu que el vostre sistema operatiu sigui capaç d'executar el binari inspeccionant la sortida de l'ordre següent:

# dpkg --print-architecture

Hauria de sortir amd64, arm64 o i386. El repositori no admet altres arquitectures de CPU.

Nota: El repositori de paquets encara no ofereix imatges d'arquitectura ARM de 32 bits (armhf). Hauríeu d'instal·lar la versió que ofereix Debian (assegureu-vos de comprovar també les versions anteriors de Debian, ja que sovint té un paquet Tor més actualitzat), o bé compileu Tor des de la font.

1. Instal·leu apt-transport-https

Per permetre que tots els gestors de paquets que utilitzen la biblioteca libapt-pkg accedeixin a metadades i paquets disponibles en fonts accessibles mitjançant https (Hypertext Transfer Protocol Secure).

# apt install apt-transport-https

2. Creeu un fitxer nou a /etc/apt/sources.list.d/ anomenat tor.list. Afegiu les entrades següents:

deb     [signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org <DISTRIBUTION> main
   deb-src [signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org <DISTRIBUTION> main

Si voleu provar paquets experimentals, afegiu aquests a més de les línies de dalt:

deb     [signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org tor-experimental-<DISTRIBUTION> main
   deb-src [signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org tor-experimental-<DISTRIBUTION> main

O versions compilades diàriament:

deb     [signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org tor-nightly-main-<DISTRIBUTION> main
   deb-src [signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org tor-nightly-main-<DISTRIBUTION> main

Substituïu <DISTRIBUTION> pel nom de codi del vostre sistema operatiu. Executeu lsb_release -c o cat /etc/debian_version per comprovar la versió del sistema operatiu.

Nota: Ubuntu Focal va eliminar el suport per a 32 bits, així que utilitzeu:

deb     [arch=<ARCHITECTURE> signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org focal main
   deb-src [arch=<ARCHITECTURE> signed-by=/usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg] https://deb.torproject.org/torproject.org focal main

Substituïu <ARCHITECTURE> per l'arquitectura del vostre sistema (la heu trobat abans escrivint dpkg --print-architecture).

Símptoma d'advertència, en executar sudo apt update:

Skipping acquire of configured file 'main/binary-i386/Packages' as repository 'http://deb.torproject.org/torproject.org focal InRelease' doesn't support architecture 'i386'

3. A continuació, afegiu la clau gpg utilitzada per signar els paquets executant l'ordre següent al vostre indicador d'ordres:

# wget -qO- https://deb.torproject.org/torproject.org/A3C4F0F979CAA22CDBA8F512EE8CBC9E886DDD89.asc | gpg --dearmor | tee /usr/share/keyrings/tor-archive-keyring.gpg >/dev/null

4. Instal·leu tor i l'anell de claus de tor per a debian

Oferim un paquet de Debian per ajudar-vos a mantenir actualitzada la nostra clau de signatura. Es recomana utilitzar-lo. Instal·leu-lo amb les ordres següents:

# apt update
   # apt install tor deb.torproject.org-keyring